+38 067 245 88 89
Переробка поліпропілену і повторне його використання

Переробка поліпропілену і повторне його використання

Поліпропілен – це синтетичний термопластичний полімер, покликаний замінити дорогі і мало практичні матеріали для виготовлення товарів промислового і господарського призначення. Має хорошу міцність і пластичність, при цьому зберігаючи свої початкові механічні характеристики при температурі до + 130 °С. Поліпропілен листовий або в прутках легко піддається мех. обробці, вигинанню без попереднього нагрівання, зварюванню та різанню. Матеріал антистатичний, має діелектричні якості і стійкість до втоми, що істотно розширює сферу його застосування.

Використання поліпропілену

Всі перераховані вище особливості поліпропілену успішно використовують виробники різних товарів і будівельні компанії в своїй роботі. Використовується поліпропілен для басейнів, будівництво будинків і різноманітних будівель, трубопроводів, резервуарів, дренажних каналів і інших інженерних мереж. З нього роблять шумо – гідро – та теплоізоляцію технологічних трубопроводів і будівельних конструкцій. Завдяки безпеці і екологічності, полімер застосовується в харчовій, фармацевтичній і медичній галузі. З нього виготовляють медичні контейнери, бокси, форми, обладнання для стерилізації. Без пластичного матеріалу не обходиться і хімічна галузь. За рахунок стійкості до агресивного середовища (кислоти, луги) сировина використовується для спорудження ємностей для зберігання КАС та хімічних речовин, монтажу систем трубопроводів і вентиляція. Незамінний матеріал і для машинобудівної сфери. З нього виготовляють деталі машин і механізмів, технологічних установок, резервуари та інші вироби.

Дуже часто використовують поліпропілен для облицювання технологічних агрегатів, футерування ємностей і різних поверхонь.

Переробка поліпропілену

Напевно, немає тієї області, де б не використовувався поліпропілен. Але, разом з ростом популярності, зростають обсяги утворення відходів, період напіврозпаду яких становить близько 500 років. Для боротьби з цією проблемою відходи підлягають правильній утилізації та подальшій повторній переробці.Таким чином, поліпропілен є не одноразовим продуктом, і при переробці може використовуватися повторно, що робить його, при правильній експлуатації, безпечним для людей і навколишнього середовища.

Основні способи переробки:

  • Екструзія – вся маса переплавляється при певній температурі і розливається в спеціальні форми.
  • Лиття – сировина піддається пластифікації, після чого переробляється в гранули.
  • Вспінювання – в підготовлену масу додається спеціальний газ і дають охолонути, в результаті чого виходить матеріал з пористою структурою.
  • Видування – за рахунок нагнітання гарячого повітря, вироби набувають різної форми. Цей спосіб використовують для виробництва тари та пляшок.

Вітаємо з Великоднем

Христос воскрес для всього людства. Але він також воскрес для кожного з нас, щоб прогнати скорботу і смуток, відчай і безнадія. Великдень – це символ надії, свято справедливості, втілення сили Господа. Найсвітліші, добрі і теплі привітання з Великоднем летять на крилах ангелів до вас! Нехай Бог дарує мир душі, доброту і чистоту думок! Христос Воскрес!

Вітаємо з Великоднем

Компанія Пром Пластик Україна вітає Вас з Новим 2022 роком та Різдвом Христовим

Колектив компанії Промпластик вітає колег, партнерів, замовників з прийдешнім Новим 2023 роком та Різдвом Христовим Бажаємо усім найголовнішого – миру та сили на відбудову. А ми як надійний постачальник допоможемо вам

Компанія Пром Пластик Україна вітає Вас з Новим 2022 роком та Різдвом Христовим

Як правильно обслуговувати запірну арматуру взимку

Особливості експлуатації запірної арматури взимку пов'язані з ризиком замерзання води в трубопроводах, де встановлюються засувки, крани, заслінки та інші види арматури.

Як правильно обслуговувати запірну арматуру взимку

Засувки: сучасні рішення

Основним запірно-регулюючим елементом будь-якого трубопроводу є засувка. З її допомогою можна перетинати зупинити рух потоку та регулювати подачу робочого середовища, яке транспортується трубопроводом (вода, пара, масла, газ, агресивні хімічні рідини).

Засувки: сучасні рішення

Компанія Пром Пластик Україна вітає з Великоднем 2022

Колектив компанії Пром Пластик Україна вітає Вас із наближенням свята Воскресіння Господнього. Бажаємо перемоги, миру і добробуту Україні і кожному українцю! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Компанія Пром Пластик Україна вітає з Великоднем 2022